У Львові скульптури античних богів одягнули у вишиванки

У Львові скульптури античних богів одягнули у вишиванки

Фото: УНІАН

Таким чином місто вже десять років святкує День вишиванки.

У Львові вдягнули у вишиванки скульптури античних богів - ця традиція у місті зберігається уже понад десять років. Так прикрашають місто до Дня вишиванки.

Що зараз модно серед античних богів і чи багато львів’ян нині вбралися у вишиваний одяг, розповіла кореспондентка ТСН.Ранок. 

На площі Ринок просто рясніє в очах від вишиваних вбрань. Нині Чотири скульптури античних богів, які стоять у фонтанах, одягають у вишиванки. Амфітріту та Діана - у вишиті сукні, не менш красиві сорочки і в Адоніса та Нептуна, а ще йому підібрали джинсові шорти. Сорочки вишиті в традиційних українських мотивах. Для кожної скульптури витратили близько 15 метрів тканини. Щоб вдягнути богів у такий великий одяг, залучили крани.

Новини України: у Львові вдягнули у вишиванки скульптури античних богів

Новини України: у Львові вдягнули у вишиванки скульптури античних богів

Окраса площі Ринок не тільки скульптури у вишиваному, а насамперед мешканці. Вони також одяглися у вишиваний одяг - це сорочки, що дісталися у спадок, з цікавим орнаментом або ж сучасні та яскраві. Мешканці кажуть, що в такому одязі настрій покращується і відчувається свято.

Скульптури античних богів у вишиванках стоятимуть не тільки сьогодні. Помилуватися ними чи зробити фото на фоні можна буде впродовж тижня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація