В Одесі стартував кінофестиваль: чим вісім днів дивуватимуть глядачів

В Одесі стартував кінофестиваль: чим вісім днів дивуватимуть глядачів

Фото: ТСН.ua

Через пандемію торік кінофестиваль відбувався онлайн.

Одеса на вісім днів перетворюється на столицю кіно. Тут розпочався традиційний міжнародний кінофестиваль. Свято кіноіндустрії вже 12-те і цього року присвячене саме 30-річчю Незалежності України.

Про це 14 серпня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Відкриття кінофестивалю відбулося в Одеському оперному театрі. Червоним хідником крокували учасники фестивалю та гості, запрошені на головну одеську кіноподію. Чи не усі розповідали — минулого року через карантин кінофестиваль відбувався у режимі онлайн і кіномани встигли добряче засумувати за атмосферою присутності під час перегляду стрічок.

Цьогоріч на кінофестивалі чекають і особливих гостей. Планується візит британського режисера Террі Гілліама. Він зняв 12 повнометражних фільмів, які відзначили нагородами на різних міжнародних кінофестивалях.

Новини України: в Одесі стартував традиційний міжнародний кінофестиваль

Новини України: в Одесі стартував традиційний міжнародний кінофестиваль

І певно, головна родзинка цього року — це основна програма суто національного кіно. Це шість повнометражок та вісім стрічок короткого метра.

"Якщо кілька років тому у нас був фокус: international film festival та українське кіно, а зараз у нас українське кіно та international. Ми зараз переорієнтували акценти і це дуже правильно, тому що кожна країна повинна захищати свої інтереси", - зазначила президентка ОМКФ Вікторія Тігіпко.

Є ще одна цікавинка цьогорічного кінофесту. Його закриття вперше за 12 років відбудеться під відкритим небом на Потьомкінських сходах. Після нагородження переможців відбудеться open air-кінопоказ у супроводі Одеського симфонічного оркестру.

Фільмом-закриттям кінофестивалю стане стрічка "Малюк" Чарлі Чапліна, якій цього року виповнюється 100 років.

Наступна публікація