Марічка Падалко відкриє у Києві фестиваль Docudays UA

Марічка Падалко відкриє у Києві фестиваль Docudays UA

Падалко стане ведучою Docudays UA / Фото: mvs.gov.ua

Компанію ведучій складе Майкл Щур.

Сьогодні у Києві стартує найбільший в Україні фестиваль документального кіно - Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

О 18:00 у Синій залі Будинку кіно відбудеться прес-брифінг журі фестивалю перед урочистою церемонією відкриття Docudays UA.

Відкриватиме Docudays UA о 19:00 у Червоній залі Будинку кіно картина "ДНР, або Химерна історія країни-саморобки" – фільм, що досліджує сепаратистський рух на Сході країни в самому його зародку, єдине кінематографічне свідчення "з того боку".

Стрічка знята двома відчайдухами – британським режисером Ентоні Баттсом і київською продюсеркою Анною Діскант. Ми запрошуємо вас на серйозне кіно і розмову з його мужніми авторами після показу. Паралельно показ церемонії та фільму-відкриття відбуватиметься у Синій залі Будинку кіно.

Ведучі урочистої церемонії відкриття – Марічка Падалко (ТСН. Ранок)  та Майкл Щур.

Фестиваль триватиме з 20 до 27 березня, на трьох фестивальних майданчиках – Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6), кінотеатрах "Кінопанорама" (вул. Шота Руставелі, 19) та "Київ" (вул. Велика Васильківська, 19). Нагадаємо, що фільми конкурсної програми фестивалю традиційно змагаються у трьох конкурсах – DOCU/ЖИТТЯ, DOCU/ПРАВО, DOCU/КОРОТКО. Кожен конкурс має власне журі та призовий фонд.

У прес-брифінгу перед відкриттям візьмуть участь представники журі всіх трьох конкурсних програм фестивалю. Зокрема, журі конкурсу DOCU/ЖИТТЯ представить Мелісса Ліндґрен (Швеція), кураторка та розробниця проектів у культурній царині Швеції, програмна директорка шведського фестивалю документального кіно Tempo. Журі DOCU/ПРАВО представить Езра Вінтон (Канада), дослідник медіакомунікацій, куратор, співзасновник організації Cinema Politica. Журі програми DOCU/КОРОТКО – Андрей Рус (Румунія), кінокритик, один із наймолодших представників цьогорічного журі, та Арчіл Хетаґурі (Грузія) – режисер, освітянин, директор фестивалю документального кіно CinéDOC-Tbilisi (уточню графік, бо літак прилітає дуже впритул до конференції).

Свого фаворита обиратиме студентське журі Docudays UA. Приз глядацьких симпатій отримає фільм, що переможе за підсумками анкетного опитування глядачів. Організатори на знак пам'яті про друга і продюсера фестивалю Андрія Матросова вручать особливу премію фільму, в якому побачать найбільше любові.

Повʼязані теми:

Наступна публікація