Американські інвестори вкладуть гроші у чотири українські компанії

Американські інвестори вкладуть гроші у чотири українські компанії

Урядовці вдало презентували Україну

Українські чиновники знайшли інвесторів.

Українські посадовці таки знайшли гроші для України. Кілька американських інвесторів будуть вкладати гроші у вітчизняні компанії. Допомогти фінансово готовий і американський уряд - однак висунув умову.

Як йдеться у сюжеті ТСН.Ранок, вітчизняні урядовці вдало презентували Україну американським інвесторам і урядовцям. Ті надихнулися і замість зустрічі з представниками Білого дому - взяли і відвели туди в гості. Такого повороту подій не чекали ані прем'єр, ані міністри, ані протокольна служба.

Ще менше розраховували на зустріч з президентом Обамою, який прийшов. Обама навіть пообіцяв  натиснути на європейців і посилити санкції проти РФ.

Розмова з Обамою тривала недовго, а віце-президент виявився більш говірким. І в приватній бесіді, і в публічній заяві під час форуму хвалив українського міністра фінансів Наталю Яресько.

"Найбільше, з чим треба боротися Україні - це корупція. І це не виглядає 36-м нагадуванням для Арсенія, а радше сотим -і для Арсенія, і для президента. Це основна тема майже всіх наших розмов", - заявив Байден.

В сухому підсумку, чотири компанії з України -  зі IT-сфери, нафтогазової галузі та з утилізації ядерних відходів знайшли інвесторів просто на форумі. Ще близько 10-  на черзі. Американці обіцяють, якщо Кабмін таки  триматиме курс реформ, збільшать  урядову допомогу на мільярд доларів.

Нагадаємо, що український уряд шукає інвесторів в США.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація