АМКУ назвав "Енергоатом" і ДТЕК монополістами, але відмовився штрафувати

АМКУ назвав "Енергоатом" і ДТЕК монополістами, але відмовився штрафувати

Фото: ДТЕК

Висновки антимонопольного органу зібрані в проекті, схвалення котрого відтерміноване.

Державна компанія "Енергоатом" та приватна ДТЕК мають ознаки монопольного становища на ринку. Про це йдеться у проекті висновку Антимонопольного комітету, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Цей документ – результат розгляду скарги на компанії, який тягнеться ще з вересня 2015 року. Лише тепер антимонопольники пропонують визнати критично велику присутність ДТЕК та "Енергоатому" на ринку, але штрафувати їх не збираються, бо ці компанії нібито не пожинають плодів свого монопольного становища. Причиною названі жорсткі правила регулятора – Нацкомісії з електроенергії та комунпослуг. "Дії ДТЕК протягом 2015 року із закупівлі вугілля за завищеними цінами не призвели до збільшення ціни та не завдали шкоди особам чи суспільству", - пояснив керівник відділу АМКУ Олег Крижанівський.

Свої заперечення висловили ініціатори скарги – Нацкомісія у сфері енергетики та "Укренерго". Через це остаточне голосування за документ перенесли на 18 грудня. "Потрібно глянути на всю групу команій ДТЕК, а це понад 85% видобування вугілля, майже 80% вугільних електростанцій, це 99% і майже 30% постачання електроенергії і 60% імпорту вугілля", - вважає експерт з енергетики Андрій Герус.

"Енергоатом" та ДТЕК мають ознаки монопольного становища на ринку – АМКУ

"Енергоатом" та ДТЕК мають ознаки монопольного становища на ринку – АМКУ

Повʼязані теми:

Наступна публікація