ГПУ вручила керівництву "Дельта банку" підозри у розкраданні 1,7 млрд грн - Луценко

ГПУ вручила керівництву "Дельта банку" підозри у розкраданні 1,7 млрд грн - Луценко

Луценко заявив про укладання посадовцями завідомо збиткових для банку договорів.

Департаментом у сфері економіки ГПУ вручено підозру голові ради директорів "Дельта банку" Олені Поповій та ще трьом особам за розкрадання 1,7 млрд грн коштів банку.

Про це у Facebook повідомив генпрокурор України Юрій Луценко.

За його словами, в зоні уваги слідства, зокрема, укладання завідомо збиткових для "Дельта банку" договорів, згідно з якими 150 млн доларів були перераховані зловмисниками на підконтрольні підприємства.

"Родзинка банкірів - виведення грошей на ТОВ "Бонні і Клайд" з подальшою втечею всіх аферистів за кордон. Ну що ж, ті добігалися. І цих рано чи пізно зловимо", - резюмував Луценко.

Нагадаємо, що раніше прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом заволодіння працівниками "Дельта Банку" грошами на суму понад 4,5 млрд гривень.

Встановлено, що протягом 2013-2015 років працівники банку заволоділи грошима фінустанови шляхом здійснення фіктивних кредитних операцій. Для цих оборудок були залучені рахунки понад 60 тисяч клієнтів.

Нагадаємо, перший екс-заступник ради директорів "Дельта Банку" Віталій Масюра підозрюється в розкраданні з банку понад 50 млн доларів (1,2 млрд гривень).

Повідомлення поки що не було вручено безпосередньо Масюрі, оскільки сам він, за даними слідства, 22 січня 2015 року залишив Україну і зараз перебуває в Лондоні.

Як повідомлялося, Національний банк України 2 жовтня 2015 року за пропозицією ФГВФО прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації "Дельта Банку".

Хто заробляє на банкрутстві українських банків

Хто заробляє на банкрутстві українських банків

Повʼязані теми:

Наступна публікація