Допомогу із безробіття можна оформити онлайн: як це зробити

Допомогу із безробіття можна оформити онлайн: як це зробити

Фото: pixabay.com

Офіційно зареєстрованих безробітних в Україні вже понад 426 тисяч.

Зареєструватися в центрі зайнятості та оформити державну грошову допомогу із безробіття відтепер можна онлайн на порталі "Дія".

Рішення про таку послугу уряд ухвалив 24 квітня (постанова "Про реалізацію експериментального проєкту щодо реєстрації, перереєстрації безробітних та призначення виплати допомоги із безробіття в електронній формі").

Три кроки для отримання послуги:

  • авторизуватися в кабінеті користувача на порталі "Дія" (не плутати з мобільним додатком) за допомогою електронного підпису, електронної системи ідентифікації Bank ID чи Mobile ID;
  • заповнити лише одну онлайн-анкету, питання якої визначатимуть перелік документів (паспорт, документи про освіту, трудова книжка тощо);
  • отримати підтвердження на електронну пошту або на телефон про надання статусу безробітного та виплати допомоги із безробіття / або сповіщення про необхідність доопрацювання / або аргументовану відмову.

На період карантину статус та призначення допомоги із безробіття присвоюється першого ж дня після подання такої заяви. Після завершення карантину буде змінено час розгляду заяви, а також з’явиться функціонал для прямої комунікації менеджера служби зайнятості та користувача щодо пошуку роботи.

Зазначимо, станом на 24 квітня кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні зросла до 426,4 тисячі осіб. Це на 113 тисяч (на 36%) більше, ніж на цю ж дату торік, коли кількість безробітних становила 313,3 тисячі.

Від початку карантину, 12 березня, служба зайнятості зареєструвала 120,8 тисячі нових безробітних.

Повʼязані теми:

Наступна публікація