Екс-керівників "Укргазбанку" заарештували за багатомільйонні розкрадання

Екс-керівників "Укргазбанку" заарештували за багатомільйонні розкрадання

Екс-керівників "Укргазбанку" заарештували за багатомільйонні розкрадання

Фото: УНІАН

Підозрюваним обрали запобіжний захід.

В Україні 19 лютого обрали запобіжний захід колишньому члену спостережної ради та екс-заступнику голови правління "Укргазбанку" у справі про розкрадання 39 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

У поліції розповіли, що двом екс-посадовцям обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

"У вівторок, 19 лютого, суд обрав запобіжний захід і колишньому члену спостережної ради банку. Згідно з ухвалою суду останнього взято під варту у залі суду. Крім того, суд визначив підозрюваному альтернативний запобіжний захід у вигляді застави – 90 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Також правоохоронці додали, що  екс-заступникові голови правління банку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави – 960,5 тисячі гривень.

Нагадаємо, це вже не перший скандал з розкраданням коштів "Укргазбанку". У грудні 2016 року Департамент у сфері економіки ГПУ разом з Нацполіцією та СБУ провели обшуки у справі привласнення 3,2 млрд грн кредитних ресурсів "Укргазбанку". За твердженням слідства, службові особи, зловживаючи своїм становищем, умисно надали підконтрольному суб'єкту господарювання кредит у розмірі 100 млн грн, який не повернуто під заставу власного майна – нежитлового будинку, вартість якого за пособництва незалежного оцінювача, акредитованого у "Укргазбанку", штучно завищено майже в десять разів. У момент приватизації будинок оцінено у розмірі 14,2 млн грн, а вже на період надання кредиту - 149,8 млн грн. Використовуючи зазначену шахрайську схему, аналогічним шляхом з "Укргазбанку" виведено майже 3,2 мільярда гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація