Кубів розповів, що буде з курсом долара до кінця року

Кубів розповів, що буде з курсом долара до кінця року

Фото: УНІАН

Значні стрибки валюти Нацбанк стримуватиме золотовалютними резервами.

До кінця 2017 року значного здорожчання долара та знецінення гривні не відбудеться. Національну валюту у разі потреби підтримуватиме НБУ, в тому числі за рахунок золотовалютних резервів.

Про це в інтерв'ю УНІАНу розповів перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів. На його думку, січневий стрибок курсу став наслідком сезонних чинників.

"Це традиційне явище для початку року: падає ділова активність, скорочується експорт агропродукції, яка є джерелом надходження іноземної валюти в Україну. Але Нацбанк згладжував надмірні коливання курсу гривні. І він має достатній обсяг міжнародних резервів, щоб і надалі згладжувати волатильність курсу нацвалюти", - запевнив Кубів.

Нагадаємо, уряд заклав у держбюджет 2017 року долар по 27,2 грн. Кабмін сподівається на 3-відсоткове зростання економіки та сповільнення інфляції до 8,1% (оновлений прогноз НБУ – 9,1%, через зростання мінімальної зарплати до 3,2 тис. грн).

Водночас експертний прогноз дещо песимістичніший. На думку фінансистів, середньорічний курс становитиме 28 грн за долар.

Валютний термометр: плюс 230% до ціни салатів та ризики для гривні

Валютний термометр: плюс 230% до ціни салатів та ризики для гривні

Повʼязані теми:

Наступна публікація