"Лікарську" ковбасу шпигують жиром та крохмалем замість м'яса

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
"Лікарську" ковбасу шпигують жиром та крохмалем замість м'яса

У кращому випадку у ковбасі можна знайти нешкідливу сою замість м'яса

Навіть найдорожча ковбаса може містити у собі заборонені та шкідливі інгредієнти.

Дослідження фахівців центру незалежних експертиз "Тест" виявило, що у "лікарській" ковбасі вітчизняних виробників до 10% складу продукту взагалі неможливо ідентифікувати, дізнались журналісти програми "Гроші".

"До вареної ковбаси і взагалі у подрібнені до пастоподібного стану продукти можна більше чогось додавати, більше чогось хитрувати", - розповідає фахівець.

Постійними інгредієнтами ковбаси є крохмаль, барвники, згущувачі, та інші синтетичні добавки. Для того, щоб зекономити на м'ясі, виробники додають жир, рослинний білок, гідролізат свинячої шкіри, клітковину та ін.

Вже звично до складу ковбаси входить начебто нешкідлива соя. Але навіть у найдорожчих ковбасах знаходять генно-модифіковану сою, яка заборонена в Україні, хоча виробники не вказують це на етикетці.

"Ковбаса вищого гатунку нібито не містить сою, але навіть восени у нас було 15 зразків ковбасних виробів різних виробників і з них 30% містили ген ліктину, тобто ген властивий сої і ніякому іншому організму", - попереджує спеціаліст.

Щоб обрати якісну "лікарську" ковбасу, українцям рекомендують уважно вивчати маркування: на упаковці повинен стояти номер держстандарту ДСТУ 4436:2005, перелік інгредієнтів має бути коротким, а назва не може містити зайвих слів.

Українські виробники кладуть все менше м’яса до ковбаси

Українські виробники кладуть все менше м’яса до ковбаси
Наступна публікація