Окружний суд Києва зобов'язав Кабмін переглянути прожитковий мінімум

Окружний суд Києва зобов'язав Кабмін переглянути прожитковий мінімум

Прожитковий мінімум мають переглянути / Фото: Новини Херсона

Рішення опубліковане на сайті установи.

17 вересня 2015 року Окружний адміністративний суд міста Києва завершив розгляд справи про незаконність існуючого прожиткового мінімуму в Україні.

Суд зобов'язав Кабінет Міністрів України вжити передбачені законодавством заходи та реалізувати наявну компетенцію, а саме - провести науково-громадську експертизу набору продуктів харчування, набору непродовольчих товарів і набору послуг для встановлення прожиткового мінімуму в Україні, а також переглянути вміст наборів непродовольчих товарів, продуктів харчування та послуг для основних соціально-демографічних груп населення.

Суд також зобов'язав Кабінет Міністрів України встановити розмір прожиткового мінімуму в Україні на 2015 рік в порядку та на підставі положень Закону України "Про прожитковий мінімум".

Позов подавав до суду громадський активіст, вимагаючи визначити законність встановлення урядом прем'єра-втікача Азарова прожиткового мінімуму на 2015 рік на рівні 1218 грн.

Водночас відомо, що Кабмін заднім числом підвищив прожитковий мінімум. З 1 вересня прожитковий мінімум складає 1330 грн. Законопроект також ухвалений Радою 17-го вересня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація