Продажі нових іномарок в Україні рекордно впали

Продажі нових іномарок в Україні рекордно впали

У вересні продали лише 13 тисяч нових легкових машин. / Фото: maritzburgunited.co.za

Авторинок обвалився у два рази.

В Україні у вересні 2013 року продажі нових легкових автомобілів впали більш ніж удвічі в порівнянні з серпнем і склали 13 тис. штук.

"Таке падіння автопродажів стало наслідком введення утилізаційного збору, труднощами з реєстрацією автомобілів в МРЕВ і ажіотажем навколо авторинку напередодні 1 вересня", - повідомили аналітики AUTO-Consulting.

За їхніми словами, автоімпортери вже почали розмитнювати машини та сплачувати утилізаційний збір, однак, обсяг таких угод поки незначний і стосується невеликого сегменту авто.

Експерти також зазначають, що більшість розмитнених авто мають об'єм двигуна до 1 л і пояснюють логіку дій імпортерів тим, що утилізаційний збір на такі машини становить 4,73 тис. гривень, а за можливої зміни закону можуть залишити єдину ставку 5,5 тис. грн для всіх категорій автомобілів.

"У цьому випадку, імпортерам доведеться платити більше за авто з об'ємом двигуна до 1 л, ніж при існуючому законодавстві", - заявили в AUTO-Consulting.

Крім того, машини з об'ємом двигуна до 1 л не підпадають під дію спецмит, які зачіпають сегменти з об'ємом двигуна 1-1,5 л і від 1,5 до 2,2 л.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям загрожує подорожчання іномарок в жовтні.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація