Мінекономрозвитку скасує санкції проти 15 імпортерів палива, яких підозрювали у зв'язках із "ЛДНР"

Мінекономрозвитку скасує санкції проти 15 імпортерів палива, яких підозрювали у зв'язках із "ЛДНР"

Фото: УНІАН

Спеціальна санкція мала набрати чинності 18 березня.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі припинить дію санкції щодо 15 імпортерів паливно-мастильних матеріалів та їхніх контрагентів, яких раніше запідозрили у фінансуванні "ЛДНР".

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

Зазначається, що до Мінекономрозвитку почали надійшли численні звернення компаній, асоціацій виробників та ЗМІ, у яких йшлося про відсутність правопорушень.

Тож, відомство звернулося до СБУ з проханням переглянути матеріали щодо наявності в діях суб'єктів правопорушень, а також підтвердити доцільність подовження спецсанкції.

23 лютого СБУ повідомила, що первинні дані доведені частково, а причетність суб'єктів господарювання до заподіяння шкоди інтересам України не доведено.

У зв'язку із цим СБУ пропонує скасувати дію санкції щодо 15 імпортерів паливно-мастильних матеріалів та їхніх контрагентів, а саме: ПП "НП-Трейдинг", ТОВ "Нафтопродукт-Трейдинг", ТОВ "Віолана-Тек", ТОВ "Сістемс Логістік Менеджмент", ТОВ "Галлон-Груп", ТОВ "СВГ Плюс", ТОВ "Євростандарт Автогаз", ПП "Компанія "Надежда", ПП "Олан", ПП "Род-Ник", "West Trading&Marketing Oil, Corp", "Restimpex System, LLP", "Tarone Trade LLP", "Ameralda Trading Limited", "Danier Holdings LLP".

Нагадаємо, Україна ввела санкції проти деяких імпортерів палива, які фінансували "ЛДНР"Україна від 18 березня 2017 року вводить санкції щодо низки великих імпортерів зрідженого вуглеводневого газу (ЗВГ) і нафтопродуктів, запідозривши їх у фінансуванні проросійських сепаратистів на території Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку України.

Зазначається, що 6 лютого 2017 року на підставі подань Служби безпеки України Мінекономрозвитку застосувало спеціальну санкцію до деяких імпортерів паливно-мастильних матеріалів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація