У "Нафтогазі" прокоментували підвищення тарифів на газ для населення

У "Нафтогазі" прокоментували підвищення тарифів на газ для населення

Фото: ТСН.ua

Комерційний директор компанії наголосив, що це політичне рішення.

Комерційний директор компанії "Нафтогаз" Юрій Вітренко вважає рішення підвищити тарифи на блакитне паливо для населення виключно політичними.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

Вітренко зазначив, що ціна газу для населення має дорівнювати ринковій вартості. Це має дозволити у майбутньому підвищити зарплати бюджетникам та виплати пенсіонерам.

"Це – політичне рішення уряду. Позиція "Нафтогазу" продиктована в цьому питанні економічною логікою – теорією та практикою країн, як і є успішними. І ця позиція полягає в тому, що ціна має бути конкурентною, тобто взагалі не регулюватися урядом", - сказав він.

Також комерційний директор повідомив, розрахунки "Нафтогазу" показують, що "коли подивитися, яка ціна була раніше, яка ціна зараз і яка могла би бути, якщо вона буде повністю ринковою, то підвищення зарплат і пенсій було б більшим за підвищення ціни".

Нагадаємо, що від 1 листопада 2018 року ціна на газ для населення становитиме 8550 гривень за 1 тисячу кубічних метрів. Відповідне рішення уряд схвалив на засіданні 19 жовтня. Це означає, що ціни на газ зростуть на 23,5%. Нині тариф на газ для населення в Україні становить 6,9579 грн за 1 кубометр, він буде збережений до 1 листопада. 

Опалювальний сезон-2018: хто може претендувати на субсидію та що робити тим, кого її позбавили

Опалювальний сезон-2018: хто може претендувати на субсидію та що робити тим, кого її позбавили

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація