У НБУ не вважають Bitcoin за валюту і попередили про ризики шахрайства

У НБУ не вважають Bitcoin за валюту і попередили про ризики шахрайства

Фото: Reuters

Криптовалюти не можна визнати платіжним засобом.

Національний банк України не визнає криптовалюти валютою і попереджає про ризики шахрайства.

Про це розповів заступник голови НБУ Олег Чурій, передає FinClub.

"Ми можемо сказати, що це точно не валюта, тому що немає центрального емітента. І ми не можемо визнати це платіжним засобом", - сказав він на Ukrainian Financial Forum.

Його підтримав глава Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв: "Немає ніякого інформаційного супроводу, немає ніякого захисту прав інвесторів".

За словами Олега Чурія, світові регулятори не занепокоєні якоюсь загрозою з боку криптовалют через їхній маленький обсяг.

"Вони стурбовані лише тим, що люди можуть втратити гроші (інвестуючи в них. - Ред.), і шахрайством, яке може бути з ними", - сказав заступник голови НБУ.

Нагадаємо, 2 вересня курс біткоїна досяг історичного максимуму. Його вартість склала $ 5,013 тисяч.

Як відомо, біткоїн – це електронний платіжний засіб. Концепція системи була опублікована в листопаді 2008 року її автором (можливо, колективом авторів) під псевдонімом Satoshi Nakamoto. Зараз одним з основних програмістів, які відповідають за роботу системи, є американець Гейвін Андерсен. У травні 2016 року австралієць Крейг Райт заявив, що саме він був творцем системи, однак вагомих доказів цього так і не надав.

На початку серпня 2017 року криптовалюта розділилася на класичний біткоїн і Bitcoin Cash. Це сталося через суперечки про оновлення, які повинні були збільшити швидкість обробки транзакцій.

Україною шириться новітня електронна валюта

Україною шириться новітня електронна валюта

Повʼязані теми:

Наступна публікація