Україна розпочне три справи проти РФ у сфері СОТ

Україна розпочне три справи проти РФ у сфері СОТ

Фото: Reuters

Проекти відповідних вимог про консультації та скликання груп експертів вже підготовлено.

Уряд України прийняв порядок забезпечення захисту прав та інтересів України в торговельно-економічній сфері в рамках Всесвітньої торгової організації. Він дозволить розпочати три справи проти Росії.

Про це в середу, 1 червня, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, передає російський "Інтерфакс".

"Проекти відповідних вимог про консультації та скликання груп експертів нами вже підготовлені", — сказав він, представляючи документ на засіданні уряду. При цьому міністр не уточнив, про які конкретно справах проти Росії йде мова.

Нагадаємо, 4 січня стало відомо, що транзит вантажів з України в Казахстан через територію Росії закритий. Чиновники стверджують, що обмеження на транзит через свою територію – найгірше, що може зробити держава, оскільки ставляться під загрозу інтереси третіх країн.

Незважаючи на обмеження, Україна оголосила про тестування одного з напрямів "Шовкового шляху". Він включає поромні переправи Чорного і Каспійських морів (Іллічівськ - Батумі і Алят - Актау-Порт) і повинен стати конкурентоспроможним порівняно з традиційним сухопутним маршрутом. Перший демонстраційний поїзд відправився 15 січня з Одеси.

Донбаська "сіра зона" фактично перетворилася на "зону вільної торгівля"

Донбаська "сіра зона" фактично перетворилася на "зону вільної торгівля"

Повʼязані теми:

Наступна публікація