В Україні підвищують прожитковий мінімум, пенсії та перерахують субсидії

В Україні підвищують прожитковий мінімум, пенсії та перерахують субсидії

Фото: УНІАН

Заощадливим отримувачам субсидій обіцяють виплатити до 700 гривень.

Від 1 травня в Україні зростуть прожитковий мінімум та мінімальна пенсія. А також українцям перерахують субсидії.

Про це йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

Прожитковий мінімум підвищать до 1684 грн для працездатних осіб. Тож зростуть і всі соціальні виплати, які прив'язані до нього. Приміром, допомога одиноким матерям, декретні виплати.

Мінімальну зарплату цьогоріч підвищувати більше не будуть, а ось пенсії збільшаться. До кінця року аж на 10%, зазначив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко. Підвищення отримають близько 8 мільйонів пенсіонерів.

Окрім того, від 1 травня мають перерахувати субсидії у зв'язку з закінченням опалювального сезону. Кабмін до того ж пообіцяв виплатити українцям до 700 грн за заощаджені житлово-комунальні субсидії. На урядовому сайті teplo.gov.ua зазначається, що компенсації отримають ті українці, які зекономили 150 кіловат електроенергії або 100 кубів газу, якщо вони використовувались для опалення. Аби отримати гроші необхідно від 1 липня до 1 вересня подати заяву в місцеве управління праці та соціального захисту населення. Як підрахували у Кабміні, субсидії монетизують 1,5 млн українським сім'ям. Компенсації обіцяють виплатити до 1 вересня.

Фото: Міністерство соціальної політики України

З 1 травня в Україні зростуть прожитковий мінімум та мінімальна пенсія

З 1 травня в Україні зростуть прожитковий мінімум та мінімальна пенсія

Повʼязані теми:

Наступна публікація