В Україні викрили схему незаконного ввезення елітних автомобілів

Ввезення лише одного такого авто коштувало українському бюджету понад півмільйона гривень.

Слідчі Державного бюро розслідувань викрили схему незаконного ввезення до України елітних автомобілів, до якої мали причетність співробітники Львівської митниці.

Про це повідомили у прес-службі ДБР.

"Автомобілі преміум-класу незаконно ввозилися на територію України або в режимі тимчасового ввезення, або з документами дипломатичних представництв іноземних держав, тобто не сплачувалися обов’язкові митні платежі під час ввезення на митну територію Україну", - розповіли у бюро.

За даним слідчих, в Україні виготовлялися підроблені документи про митну вартість та походження автомобілів, після цього в автомайстернях номери вузлів та агрегатів перероблялися під наявні свідоцтва власності, і автомобілі з підробленими документами та номерами виставляли на продаж.

Як зазначається, зокрема, було викрито факт незаконного ввезення автомобіля Mercedes, унаслідок чого державний бюджет недоотримав 658 тисяч гривень.

"Проведено обшуки у службових приміщеннях Львівської митниці, а також за місцем проживання службових осіб митниці. Наразі встановлюється кількість автомобілів, які були незаконно ввезені на територію України за участю цих співробітників, та збитки, завдані державі в результаті реалізації схеми", - розповіли у ДБР.

Нагадаємо, в Україні добігає кінця пільговий період розмитнення євроблях. 21 і 22 лютого всі митниці ДФС працюватимуть до опівночі. Водночас легалізувати "євробляху" можна буде ще до травня, але за повним тарифом. Далі копи почнуть штрафувати "євробляхерів" щоразу на десятки тисяч гривень. Усе це призводить до чуток про ріст цін на вторинному ринку. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація