За новорічні свята українці з'їдають 40-денну норму м'яса

На Заході найбільшим попитом користується буженина та шинка, а на Сході - сирокопчені ковбаси.

Свинина перед Новим роком традиційно подорожчала

Свинина перед Новим роком традиційно подорожчала

За тиждень новорічних свят українці з'їдають 40-денну норму м'яса, від якої вони відмовляються на період посту перед Різдвом.

"До 40% затрат на новорічний стіл припадає саме на м'ясо та м'ясопродукти, при середній вартості новорічного столу 1200 гривень", - повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу.

За їхніми даними, у Західних регіонах найбільшим попитом користується буженина, шинки та домашні ковбаси, а у Східних - сиров'ялені та сирокопчені ковбасні вироби.

Зважаючи на передноворічний попит, з 26 грудня почали зростати ціни на свинину - приблизно на 10-15% у порівнянні до рівня цін минулого року, що становить 56-60 гривень за кілограм.

Цікаво, що при цьому до 12% продуктів, закуплених міським населенням України до новорічного столу, не споживається і псується. Таким чином, загалом на новорічні свята українці відправляють на смітник їжі на 470 мільйонів гривень.

Читайте також:

Українці шукають в Інтернеті святкові "інгредієнти"

Азаров відмовився від ковбаси і сосисок після перевірки на якість

Третина українців не радіє Новому року через важке життя

На новорічні свята українці відправляють на смітник їжі на 470 мільйонів

Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie