За тиждень ціни на огірки підстрибнули вдвічі

За тиждень ціни на огірки підстрибнули вдвічі

Фото: УНІАН

В Україні відчувається дефіцит цих овочів.

Від початку листопада гуртові ціни на тепличні огірки зросли в півтора-два рази. Великі обсяги цих овочів продають за 30-33 грн за кілограм, а невеликий опт – за 38-45 грн. Відповідно в роздрібі ціни ще вищі.

Фахівці ринку пов’язують факт стрімкого зростання ціни із дефіцитом огірка на внутрішньому ринку, передає "Інфо-Шувар".

"Сезон збирання врожаю огірка у вітчизняних теплицях вже завершено, а імпортери поки що не квапляться збільшувати поставки. У жовтні багато українських гуртових компаній зазнали втрат на продажах імпортного огірка через непередбачуване коливання ціни на внутрішньому ринку, тому сьогодні продавці дуже обережно ставляться до цієї продукції. Втім, слід пам’ятати, що у листопаді на внутрішньому ринку імпортна продукція майже повністю змінює вітчизняну і це дуже часто супроводжується ціновим зростанням. Пікових показників обсяги імпорту огірка досягають у грудні, ціни на продукцію займають максимальні позиції напередодні Нового року та в січні" – пояснила експерт плодоовочевого ринку Східної Європи Тетяна Гетьман.

Імпортери не виключають, що в найближчі кілька днів ситуація може стабілізуватись, адже сьогодні замовлення на імпортний огірок знов почали збільшуватись. Втім суттєвого цінового провалу учасники ринку вже не очікують, враховуючи сезонне збільшення попиту на імпортну продукцію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація