У Києві виставили посмертні маски великих українців

У Музеї однієї вулиці на Андріївському узвозі відкрилася виставка посмертних масок великих українців - політиків, письменників та художників.

У Києві відкрилася виставка посмертних масок великих українців "Український пантеон". Виставка присвячена 20-й річниці Незалежності України.

На ній представлені посмертні зліпки політиків, письменників і художників. Серед них - маски Тараса Шевченка, Миколи Гоголя, Михайла Булгакова, Константина Паустовського, Олександра Довженка, Симона Петлюри та багатьох інших геніїв з України.

Директор музею Дмитро Шльонський заявив, що всі зліпки - справжні. Колекцію з 60 масок (найбільші збори в Україні) він збирав з 2002 року.

"Про українські посмертні маски в світі знають дуже мало. Ми збирали колекцію по крупинках - з приватних колекцій та музеїв дев'яти країн. Остання маска - полковника УНР Євгена Коновальця, досі пливе з Канади і буде на виставці через 10 днів", - сказав директор музею.

Нагадаємо, у березні у Києві демонструвалась виставка посмертних масок знаменитих громадських діячів, вождів, полководців і письменників.

В експозиції представлені маски Леніна, Сталіна, Льва Троцького, Жан-Жака Руссо, Еріх Марії Ремарка, Олександра Фадєєва, Олексія Толстого, Надії Крупської - всього 49 зліпків з осіб померлих знаменитостей.

Читайте також:

У Києві відкрилася фотовиставка занедбаних вілл та заміських будинків

У Москві відкрили виставку велетенських матрьошок

Епатажна виставка оголених автопортретів "Ню Йорк"

Повʼязані теми:

Наступна публікація