У Британії дві жінки стануть матерями дітей з генами від трьох батьків

У Британії дві жінки стануть матерями дітей з генами від трьох батьків

Фото: Reuters

Новітні генетичні розробки допоможуть запобігати дитячій смертності.

Центр народжуваності Ньюкасла, що  у Великій Британії, обрав двох жінок, які виношуватимуть дітей з генами від трьох батьків.

Як пише The Mirror, це буде перший випадок після того, як було отримано ліцензію на радикально новий спосіб запліднення.  Такий спосіб було винайдено для того, щоб запобігти ранній смертності дітей з генетичними захворюваннями.

Обрані для запліднення жінки мають мутації генів, які спричиняють рідкісні захворювання, відомі як міоклонічна епілепсія або синдром Меррфа. Це нейродегенеративний розлад, який з часом призводить до погіршення стану здоров'я і ранньої смерті. Його зазвичай діагностують в дитинстві, коли у людей розвиваються раптові спазми, які прогресують до втрати м'язового контролю, слабкості, глухоти та слабоумства.

Нова техніка запліднення передбачає, що дитина отримає  основне ДНК своїх батьків, яке визначає його основні характеристики включно з кольором очей, але додатково отримає невеличку кількість мітохондріальної ДНК третьої людини. Ця невеличка кількість ДНК "третього батька чи матері" дасть можливість позбутися генетичного захворювання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація