В iPhone знайшли баг, який дозволяє віддалено виключити чужий смартфон

В iPhone знайшли баг, який дозволяє віддалено виключити чужий смартфон

Достатньо відправити лише одне текстове повідомлення. / Фото: Reuters

Перезавантажити смартфон можна за допомогою всього одного повідомлення.

Користувачі соцмережі Reddit виявили баг в операційній системі iOS, який дозволяє викликати перезавантаження смартфона, відправивши на нього певний набір символів через iMessage або SMS.

Як повідомляє Mac Rumors, айфон користувача, який отримав спеціальну комбінацію символів, одразу ж іде в респринг - перезавантаження системного додатку, що відповідає за відображення робочого столу та запуск інших програм в iOS.

На цьому проблеми не закінчуються: якщо у власника айфона не була відкрита бесіда, в якій йому надіслали шкідливе повідомлення, то додаток iMessage почне вилітати при кожному запуску. Як зазначає Mac Rumors, баг працює в iOS 8.3, проте невідомо, чи піддаються "атаці" інші версії ОС.

Позбутися проблеми можна кількома способами. Якщо у користувача була відкрита бесіда, в якій йому надіслали таке повідомлення, то достатньо написати відправнику будь-яку відповідь.

У випадку, якщо бесіда не була відкрита, а iMessage вилітає при кожному запуску, необхідно попросити іншого користувача надіслати одне нове повідомлення або зробити це самостійно, використовуючи Siri або функцію "Поділитися" в будь-якій програмі.

Як повідомляє користувач Твіттера, який поспілкувався з техпідтримкою Apple, компанія знає про наявність несправності.

Повʼязані теми:

Наступна публікація