23 самовисуванці Ради об'єднаються у депутатську групу

23 самовисуванці Ради об'єднаються у депутатську групу

Фото: Associated Press

23 депутати з 56 самовисуванців вирішили об'єднатися.

Новообраний народний депутат Верховної Ради Дмитро Лубінець повідомив, що 23 мажоритарники сформують депутатську групу. Про це він розповів у коментарі виданню "Інтерфакс-Україна"

"Наразі підписалися 23 народних депутати. Назва - "За майбутнє", - сказав він.

Лубінець не став називати прізвища інших нардепів, які увійдуть до групи. Згідно з законодавством, така група матиме права фракції.

Лубінець у Верховній Раді VIII скликання з початку її каденції та до 18 червня 2019 року входив до складу фракції "Блок Петра Порошенка".

Як відомо, до Ради обралися 56 самовисуванців, згодом 2 - Олексій Гончаренко та Андрій Лопушанський - приєдналися до "Євросолідарності".

Зазначимо, що 29 серпня відбувається перше засідання новообраної Верховної Ради. Протягом цього робочого дня парламентарі пообіцяли розглянути та ухвалити до 100 законопроєктів.

До парламенту 9-го скликання пройшли п’ять партій. За результатами голосування за партійними списками і за мажоритарними округами партія “Слуга народу” отримала коаліційну більшість - 254 мандати,"Опозиційна платформа - За життя" - отримала 54 мандати,"Батьківщина", зі свого боку, отримала 26 мандатів, "Європейська солідарність" - 25, "Голос" - 20. Ще 10 отримали представники інших партій, 46 депутатів були обрані як самовисуванці. 26 місць в парламенті, як і в минулому скликанні, залишаться пустувати через неможливість провести вибори на окупованих Росією територіях.

Новообрані депутати вшанували пам'ять полеглих у російсько-українській війні

Новообрані депутати вшанували пам'ять полеглих у російсько-українській війні

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація