Гончарука запропонують на посаду прем'єр-міністра України – Герус

Гончарука запропонують на посаду прем'єр-міністра України – Герус

Фото: УНІАН

У "Слузі народу" сподіваються, що Гончарук стане прем'єром.

Депутат Верховної Ради від партії "Слуга народу", представник президента в Кабінеті Міністрів Андрій Герус підтвердив, що більшість депутатів у Верховній Раді підтримуватиме кандидатуру заступника глави Офісу президента Олексія Гончарука на посаду прем'єр-міністра України.

Про це 29 серпня повідомляє "Інтефакс-Україна".

"Гончарук буде прем'єром", - сказав Герус журналістам у четвер у кулуарах парламенту, відповідаючи на відповідне запитання.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський пропонуватиме парламенту на посаду прем’єр-міністра заступника голови Офісу президента Олексія Гончарука.

Серед претендентів на посаду прем'єр-міністра України називають Олексія Гончарука

Серед претендентів на посаду прем'єр-міністра України називають Олексія Гончарука

Довідка:

Олексій Гончарук народився 7 липня 1984 року на Чернігівщині. Навчався у середній школі в невеликому місті Городня Чернігівської області. У 2001 році вступив до Інституту права імені Володимира Великого Міжрегіональної академії управління персоналом (МАУП)та отримав ступінь магістра права.

Після цього Гончарук закінчив Академію державного управління при Президентові України та отримав ступінь доктора філософії права (кандитата наук). Є доцентом кафедри фінансового та банківського права Інституту права імені Володимира Великого, де сам колись навчався.

Після навчання працював у київській інвестиційній компанії PRIOR-Invest, де очолив інвестеційний відділ. Після активної діяльності в громадських організаціях "Асоціація допомоги постраждалим інвесторам" та "Незалежний арбітражний суд" до яких входив від 2009 року, розпочав політичну діяльність.

Спочатку 2014 року під час виборів до Верховної Ради був першим номером у списку партії "Сила людей". Однак, з результатом 0,11% політсила не отримала жодного місця у парламенті. Після цього  працював позаштатним радником колишнього Міністра екології та природних ресурсів, а згодом радником Міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва.

В період від 2015 до 2019 року Гончарука призначили на посаду голови незалежного експертно-аналітичного центру Офіс ефективного регулювання (Діяльність центру спрямована на покращення умов ведення бізнесу та інвестиційної привабливості України).

Зазначимо, що 29 серпня відбувається перше засідання новообраної Верховної Ради. Протягом цього робочого дня парламентарі пообіцяли розглянути та ухвалити до 100 законопроектів.

До парламенту 9-го скликання пройшли п’ять партій. За результатами голосування за партійними списками і за мажоритарними округами партія “Слуга народу” отримала коаліційну більшість - 254 мандати,"Опозиційна платформа - За життя" - отримала 54 мандати,"Батьківщина", зі свого боку, отримала 26 мандатів, "Європейська солідарність" - 25, "Голос" - 20. Ще 10 отримали представники інших партій, 46 депутатів були обрані як самовисуванці. 26 місць в парламенті, як і в минулому скликанні, залишаться пустувати через неможливість провести вибори на окупованих Росією територіях.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація