Аваков розповів, скільки заарештовано активів Януковича і Ко

Аваков розповів, скільки заарештовано активів Януковича і Ко

Активи у Януковича і його чиновників можуть забрати за допомогою заочного рішення суду. / Фото: gbgalsgallery.com

Глава МВС закликає суд терміново прийняти рішення про обернення грошей в бюджет країни.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков озвучив суму активів екс-президента Януковича та його соратників, заарештованих силовиками.

За його словами, арешт накладений на 2 млрд доларів за кордоном і 1,8 млрд доларів і 6 млрд грн всередині країни. Це гроші - на розрахункових рахунках та високоліквідні цінні папери. При цьому Аваков не врахував активів у нерухомості і часток у компаніях.

"На всяк випадок зазначу, що ця сума більше, ніж затверджений річний бюджет Міністерства оборони, МВС і Нацгвардії", - написав міністр у Facebook.

Арсен Аваков зазначив, що Генпрокуратура і Мін'юст внесли в парламент невеликі поправки, що усувають бюрократичні перепони до проведення суду над Януковичем і Ко в заочному режимі. Це робиться з метою не чекаючи упіймання втікачів обернути в дохід України арештовані активи.

"Хай клюють і дорікають мені ліберали, але скажу точно - Україні дуже потрібно швидке рішення суду, що обертає ці гроші в бюджет країни! Нехай заочне, справедливості в цьому випадку воно не збавить", - вважає він.

Нагадаємо, генпрокурор Ярема раніше повідомляв, що заарештовано майже 35 мільярдів гривень Януковича і його соратників.

Прокуратура займається поверненням в Україну грошей Януковича

Прокуратура займається поверненням в Україну грошей Януковича

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація