Більшість українців прагнуть в ЄС – опитування

Більшість українців прагнуть в ЄС – опитування

Більше українців хочуть потрапити в ЄС

Більше 40% українців хочуть вступити в ЄС, а 35% до Митного союзу.

Більшість українців хочуть вступити до ЄС. Такий вибір зробили 40,5% українців. На противагу їм, 35% українців хочуть прямувати до Митного союзу, йдеться в соцопитуванні Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

За даними соціологів, більше українців, які прагнуть в Європу, – на заході та в центрі країни (73% та 45% відповідно). Натомість на півдні та сході України більше прихильників Митного союзу (46% та 57% відповідно).

Згідно з даними опитування, у разі проведення окремого референдуму щодо вступу України до ЄС, більше українців готові проголосувати "за" - 43%, передає УНІАН.

Незважаючи на це, в разі проведення окремого референдуму щодо вступу України до Митного союзу з Росією, Білоруссю та Казахстаном, також більше українців готові проголосувати "за" - 40%.

За вступ до Європейського Союзу більше схильні голосувати українці віком від 18 до 49 років (майже 50%), за вступ до Митного союзу – представники старших вікових груп від 50 до років 70 років.

Майже 76% українців готові були б зараз взяти участь у референдумі щодо вступу України до Європейського Союзу або до Митного союзу з Росією, Білоруссю та Казахстаном. 

Опитування проводилося 13-23 вересня 2013 року. КМІС методом інтерв'ю опитав 2044 респондентів в усіх областях України (включно з містом Києвом) та в Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. Похибка не більша 3,3%.

Нагадаємо, що Янукович розповів євродипломатам, що все більше українців прагнуть в ЄС. Збільшення кількості прихильників євроінтеграції України може збільшити шанси на асоціацію з ЄС.

Повʼязані теми:

Наступна публікація