Brexit: Британія ще може очолити ЄС

Brexit: Британія ще може очолити ЄС

До тих пір, поки не буде узгоджена дата виходу Британії з ЄС, Сполучене Королівство залишається членом Європейського Союзу.

Великобританія може зайняти пост глави в Європейській раді, незважаючи на підсумки референдуму, на якому британці більшістю голосів схвалили вихід з Європейського союзу.

Про це пише ВВС.Russian.

За встановленим в ЄС порядком, черга Великої Британії головувати в Європейській Раді, найвищому політичному органі Євросоюзу, настане в 2017 році, і поки що немає жодних юридичних підстав позбавляти її цього права.

Як повідомляють джерела видання в керівних структурах ЄС, позбутися цього права Британія може лише у випадку, якщо за це одноголосно проголосують всі інші 27 членів ЄС.

До тих пір, поки не буде узгоджена дата виходу Британії з ЄС, Сполучене Королівство залишається членом ЄС, з усіма правами і обов'язкам, що з цього випливають. Згідно з чинним принципом ротації, Британія буде головувати в Європейському раді з липня по грудень 2017 року.

Нагадаємо, що 23 червня громадяни Великобританії проголосували на референдумі щодо того, залишатися країні в ЄС. З невеликою перевагою перемогли прихильники Brexit, тобто виходу з союзу.

Вітчизняні політики сподіваються, що британський референдум не вплине на взаємини України і ЄС

Вітчизняні політики сподіваються, що британський референдум не вплине на взаємини України і ЄС

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація