Гончарук після відставки підбив підсумки роботи свого уряду

Гончарук після відставки підбив підсумки роботи свого уряду

Фото: УНІАН

Він каже, що окремі результати роботи українці вже бачать в платіжках

Олексій Гончарук, звільнення якого з посади прем’єр-міністра підтримала Рада, підбив підсумки роботи свого уряду та пообіцяв і далі працювати задля успіху України.

Під час виступу у Верховній Раді 4 березня він заявив, що в цьому уряді не було корупції і він системно з нею боровся. "У вересні журналісти запитали мене про боротьбу з корупцією і навели приклад "Центренерго". Я пообіцяв, що до кінця опалювального сезону ми вирішимо це питання — і ми це зробили. Рішення по цій компанії вже ухвалено", - наголосив Гончарук.

Він нагадав про зміну менеджменту ще в десятках інших державних компаній, які роками були корупційними годівницями, серед яких ОПЗ, Енергоатом та Артемсіль.

Гончарук каже, що саме через це його команду атакували особливо наполегливо в останні місяці.

Разом з цим він відзначив, що 6 місяців — це дуже короткий термін, щоб оцінювати результати будь-якого уряду. "Хоча окремі результати нашої з вами роботи українці вже бачать в платіжках", - додав колишній очільник уряду.

"За цей період ми заклали фундамент для перезавантаження країни — рекордно низька інфляція, рекордно вигідне розміщення єврооблігацій. Анбандлінг "Нафтогазу", запуск рекордної приватизації, перші концесійні конкурси, доступні кредити для підприємців. Все це ми почали разом із Вами. І це потрібно продовжувати", - заявив Гончарук.

Він пообіцяв, що незалежно від статусу працюватиме на те, щоб Україна була успішною.

Нагадаємо, наприкінці лютого президент України Володимир Зеленський скликав позачергове пленарне засідання Верховної Ради України на 16:00 4 березня 2020 року. Він закликав Раду ухвалити кілька законів та ратифікаційних документів, заслухати звіт керівників силових структур, а також здійснити кадрові перестановки в уряді.

Під час засідання фракції "Слуга народу" ввечері 3 березня президент Зеленський озвучив список міністрів на звільнення та кандидатів на їхню посаду. Очікується, що окрім прем’єр-міністра Олексія Гончарука, будуть також змінені понад 10 міністрів, а декілька міністерств планується розділити. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Кабміну Гончарука
Наступна публікація