ГПУ повідомила, коли передасть до суду справу щодо держзради Януковича

ГПУ повідомила, коли передасть до суду справу щодо держзради Януковича

Фото: УНІАН

Очікується, що справу передадуть впродовж року.

Генеральна прокуратура України планує впродовж року передати до суду справу щодо президента-втікача Віктора Януковича в частині державної зради, що призвела до окупації Криму і частини Донбасу.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на засіданні комітету Верховної Ради з питань нацоборони та безпеки. На цьому засіданні очільник ГПУ звітує про розслідування справи щодо російської агресії в Україні.

За словами Луценка, за результатами дослідження понад 3,6 тис. бойових та інших документів експерти визначили ключові фактори, які призвели до загибелі людей, тимчасової окупації АРК, Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей, пише УНІАН.

"Фактор перший: державна зрада колишнього президента Віктора Януковича, керівництва ЗСУ (екс-міністра оборони України Павла) Лебедєва, (екс-командувача ВМС України Дениса) Березовського, (екс-начальника Генерального штабу - головнокомандувача Збройних сил України Юрія) Ільїна, правоохоронних органів – (екс-голови СБУ Олександра) Якименка, (екс-голови МВС Віталія) Захарченка, (екс-командувача Внутрішніх військ Станіслав) Шуляка та інших", - повідомив Луценко.

Раніше Луценко повідомляв, що "сім'я" Януковича завдала Україні збитків загалом на 198 мільярдів гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація