Гройсман "заморозив" послів ЄС у клубі без опалення

Гройсман "заморозив" послів ЄС у клубі без опалення

Фото: УНІАН

У кабмінівській будівлі було досить прохолодно.

Керівник представництва ЄС Хьюг Мінгареллі, представник ЄБРР Френсіс Маліж, реформатори Лєшек Бальцерович та Іван Міклош, а також посли країн ЄС та НАТО завітали на презентацію програми підтримки реформ в Україні. Захід тривав у приміщенні клубу Кабінету міністрів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

У будівлі, як виявилося, досі не ввімкнули опалення, тому іноземні гості, не соромлячись, потирали руки та щулилися, аби зігрітися. Водночас українські чиновники жодним рухом не виказали, що їм зимно.

Хьюг Мінґареллі та посли країн-членів ЄС анонсували створення команди підтримки реформ в Україні

Хьюг Мінґареллі та посли країн-членів ЄС анонсували створення команди підтримки реформ в Україні

Холод не завадив чиновникам розповісти, що вони створюють у чотирьох українських міністерствах команди підтримки реформ. "Такий механізм, як офіс підтримки реформ, дає нам можливість зробити владу більш професійною. Ми не можемо робити реформи заради реформ. Ми можемо робити рефрми заради країни, заради людей", - заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Без вашої власної волі жодна програма не працюватиме. Вона не буде успішною, якщо ви не виконуватимете своєї домашньої роботи. Але можете бути певні, що нині Євросоюз як ніколи готовий і хоче допомогти Україні на вашому шляху", - наголосив у відповідь Мінгареллі.

Раніше повідомлялося, що до кінця 2016 року Європейський Союз запустить програму підтримки реформування державної служби в Україні. Обсяг фінансування до 2020-го становить 104 млн євро.

Повʼязані теми:

Наступна публікація