Озброєні російські військові захопили океанаріум у Севастополі

Озброєні російські військові захопили океанаріум у Севастополі

Озброєні росіяни захопили океанаріум у Севастополі, де діти проходять дельфінотерапію / Фото: ВолиньPost

Загалом на півострові не спостерігають активних дій росіян, через шторм їхні кораблі навіть відпливли від берега.

Сьогодні вночі російські військові зі зброєю в руках захопили науково-дослідний центр Збройних сил України "Державний океанаріум", що розташований у бухті Козача у Севастополі в Криму.

"Погрожуючи зброєю персоналу центру, окупанти захопили приміщення і плавзасоби. Зараз керівництво океанаріуму веде з ними переговори", - написав у Facebook керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Він також відзначає, що після так званого вчорашнього референдуму в Криму сьогодні "на півострові та на російській території поблизу кордонів з Україною спостерігається затишшя. У Криму з учорашнього вечора підрозділи окупантів і бандформування нелегітимного кримського уряду не вживають серйозних провокацій і силових заходів проти українських військ. У прикордонних районах РФ ми фіксуємо перекидання ближче до кордону автомобільної техніки, але в незначній кількості".

Тимчук також зазначив, що "зважаючи на шторм у Севастополі, росіяни відвели свої кораблі, що блокували вхід у бухту".

Нагадаємо, Росія сконцентрувала у Криму понад 20 тисяч своїх військових. Учора в.о. міністра оборони України Ігор Тенюх сказав, що російське військове командування пообіцяло не вживати силових заходів проти українських військових на півострові до 21 березня. Сьогодні Верховна Рада України оголосила мобілізацію в армію через воєнний стан у державі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація