По всьому світу до посольств Росії принесуть похоронні вінки

По всьому світу до посольств Росії принесуть похоронні вінки

До посольств Росії в багатьох країнах світу сьогодні принесуть похоронні вінки / Фото: hromadske.tv

Глобальний флешмоб організовують, щоб привернути увагу світу до агресії Росії проти України.

Сьогодні у багатьох країнах світу розпочнеться глобальний флешмоб проти агресії Кремля щодо України. Активісти принесуть до посольств та консульств РФ, а також до постійного представництва Росії в ООН у Нью-Йорку похоронні вінки, аби вшанувати жертв путінської агресії проти України.

Акцію підтримають жителі Торонто, Ванкувера, Гааги, Вільнюса, Нью-Йорка, Варшави, Брюсселя та багатьох інших міст світу, у тому числі Києва та Львова. Зокрема, у Києві акція вже розпочалася об 11:00.

"Росія де-факто почала війну з Україною. Путіна треба зупинити негайно! "- йдеться в повідомленні організаторів акції, серед яких - EuromaidanPR, DigitalMaidan, громадський рух "Відсіч", Євромайдани та українські громади за кордоном.

Активісти несуть траурний вінок до посольства Росії в Києві / Фото: gazeta.ua

"Скільки ще потрібно смертей для того, аби визнати, що Росія почала війну в Україні, і що Путіна треба негайно зупинити?", - кажуть організатори флешмобу.

Водночас активісти закликають НАТО купити два бойові кораблі Mistral, які Франція збирається продати Росії, а також "негайно вжити санкції третього рівня; надати української армії рятувальні засоби, включаючи медичні засоби та засоби особистого захисту; припинити будь-яку співпрацю і бізнес, які допомагають Росії модернізувати свою армію, поліцію, озброєння, і сприяють російській експансії; скасувати візовий режим з Україною якомога швидше; розслідувати хижацьку поведінку "Газпрому", який порушує антимонопольне законодавство ЄС і правила СОТ; задіяти строгий контроль всіх коштів, що походять із Росії та Білорусі; скасувати візи провідних антизахідних і антиукраїнських пропагандистів російського режиму".

Нагадаємо, 14 червня в Києві кілька сотень людей, серед яких був і колишній в.о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця, пікетували посольство Росії в Україні. Тоді будівлю відомства закидали зеленкою, повибивали вікна, а також розтрощили автомобілі працівників посольства.

Повʼязані теми:

Наступна публікація