Президент Словаччини розповів, де Україні потрібно брати зброю

Президент Словаччини розповів, де Україні потрібно брати зброю

Кіска розповів, де Україні взяти зброю. / Фото: justmedia.ru

На думку Кіски, ЄС і НАТО не мають інструменту для поставок зброї.

Україна повинна купувати зброю у країн-партнерів, а не просити про постачання Євросоюз і НАТО. Таку думку висловив президент Словаччини Андрій Кіска.

"Ніхто не може заборонити Україні купувати зброю в рамках двосторонніх відносин. Це її вільний вибір і вибір держави, яка їй цю зброю продає. Абсолютно точно, що Євросоюз, у якого немає такого інструменту (для поставок зброї), і НАТО, як єдина структура, ні до чого такого не повинні підключатися", - сказав Кіска.

Президент, який дав ексклюзивне інтерв'ю виданню SME, також підкреслив, що в питанні України Словаччина завжди була серед активних гравців.

"На відміну від інших, які тільки говорили про допомогу, ми зробили активні кроки - реверс газу в Україну був винятковим кроком. Словаччина підтримала всі санкції Європейського Союзу проти Росії. Я розглядаю ефективність нашої зовнішньої політики через дії, а не через риторику", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, Олланд пояснив, чому Франція не розглядає поставки летальної зброї УкраїніКиїв не звертався з таким проханням, заявив глава Франції. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація