Проти Скороход у НАБУ готові свідчити троє нардепів - Арахамія

Проти Скороход у НАБУ готові свідчити троє нардепів - Арахамія

Фото: УНІАН

Всі троє нардепів є членами енергетичного комітету Ради.

Троє депутатів готові свідчити в Національному антикорупційному бюро щодо виключеної з фракції "Слуга народу" депутатки Анни Скороход.

Про це заявив голова фракції Давид Арахамія у кулуарах Верховної Ради.

"Свідок був один, і не хотів офіційно свідчити в НАБУ. Але після виступу Скороход з трибуни парламенту до мене прийшли ще два депутати і сказали, що будуть давати свідчення про підкуп. Тож, є три свідки", - наголосив він.

За словами Арахамії, йдеться про трьох депутатів "Слуги народу", які є членами енергетичного комітету парламенту.

Водночас голова фракції відмовився називати прізвища цих нардепів, пославшись на Кримінальний кодекс України.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що народних депутатів Анну Скороход і Антона Полякова виключили зі складу фракції "Слуга народу".

Напередодні Скороход з трибуни заявила, що її цивільного чоловіка Олексія Алякіна затримали через те, що вона не голосувала за "указом" фракції" щодо ухвалення у першому читанні законопроєкту про відкриття ринку землі. "Сьогодні за мої політичні вподобання та бачення і за те, що я не голосувала так, як мені вказувала фракція, за дорученням одного з замів Адміністрації президента, одного з замів генерального прокурора, мого чоловіка було затримано", - сказала вона. 

Скороход звернулася особисто до президента, ДБР та інших правоохоронних органів з проханням "зупинити свавілля". У 2011-2012 роках Алякіна вважали основним власником підмосковного банку "Пушкіно", який за своїми активами входив у другу сотню російських банків, пише BBC. Однак формально його доля завжди була нижче 20%. 30 вересня 2013 року ЦБ відкликав у банку ліцензію. Зазначається, що у Алякіна було кілька банків. "Пушкіно" - найбільший з них. Крах "Пушкіно", який залучив 24 мільярди рублів приватних вкладів, восени 2013 року дав старт банківській кризі довіри. На той час Алякін вже продав і "Пушкіно", й інші банки - "Кедр", Інтеркапітал-банк, "Окский", "Маст-банк". Останнім він у лютому 2014 позбувся "Юнікорбанку".

У Росії Алякіна звинувачують в шахрайстві, а сам він каже, що його не можна екстрадувати, тому що він воював у батальйоні "Айдар". Алякін є бізнес-партнером підприємця Павла Фукса. 

Своєю чергою, лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що партія до затримання чоловіка політика не має жодного стосунку. "Якщо ви зараз зайдете в Google і загуглите цивільного чоловіка пані Скороход - ви все зрозумієте. Ми як політична партія до цього не має жодного стосунку". Разом з цим він заявив, що Скороход неодноразово пропонувала своїм колегам "грошову допомогу"

Повʼязані теми:

Наступна публікація