Путін вважає, що українська влада повинна реалізувати Мінські угоди

Путін вважає, що українська влада повинна реалізувати Мінські угоди

Фото: Reuters

М'яч на їхньому боці - заявив російський президент.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що українська влада повинна реалізувати Мінські угоди, м'яч на їхньому боці.

"Як відомо, ми ввели тільки заходи у відповідь на санкції, які були в односторонньому порядку введені проти Росії Євросоюзом. І не від нас залежить, коли Євросоюз їх зніме. Ми чули і чуємо сьогодні, що це залежить, насамперед, від виконання Мінських угод між конфліктуючими сторонами на Україні, які були підтримані в "нормандському форматі" Росією, Францією і Німеччиною", — сказав Путін.

"Але, мені здається, що будь-який об'єктивний спостерігач сьогодні бачить, що м'яч на стороні української влади. Це вони, насамперед, повинні виконати ці умови Мінських угод", — заявив російський президент.

Путін нагадав, що угоди передбачають внесення поправок до Конституції України.

Нагадаємо, що наступна зустріч Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на сході України відбудеться в Мінську 24 лютого.

Нагадаємо, засідання контактної групи проходить на тлі загострення ситуації на Донбасі. Так, бойовики в грудні 2015 року захопили село Комінтерново, яке знаходиться в так званій "сірій зоні", а також обстрілюють позиції українських військ з забороненого Мінськими угодами зброї.

Наступна публікація