Російських ГРУвців вирішили не возити до суду

Російських ГРУвців вирішили не возити до суду

Олександр Александров й Євген Єрофеєв / Фото: Фото Валентини Мудрик/ТСН

У прокуратурі  побоюються нападу на росіян.

Прокуратура заявила про спробу вбити російських кадрових військових Олександра Александрова й Євгена Єрофеєва в Києві і ухвалила рішення не возити їх надалі до суду.

Про це сьогодні, 21 березня, повідомив головний військових прокурор Анатолій Матіос на прес-конференції, передає Українська правда.

"16 лютого у зв'язку з надходженням достовірної інформації з розвідувальних органів, підтверджених нашими іноземними партнерами, було отримано інформацію про спробу, підготовку й планування знищення – інакше ми це не розцінюємо, бо викрасти у центрі Києва конвойну машину з двома затриманими військовослужбовцями, яких етапували на суд, було б неможливо", - заявив він.

Матіос додав, що "в Києві, в Печерському і Голосіївському районі, отримано інформацію про готування під час етапування Александрова й Єрофеєва до суду замаху на їхнє життя".

"Для того, щоб не допустити будь-якої ескалації, створення картинки про радикалізм українського правоохоронного блоку або інших національно свідомих елементів в бік громадян Російської Федерації прийнято за погодженням з генеральним прокурором і іншими уповноваженими органами безпрецедентне рішення про заборону вивезення всіх без винятку арештованих у різних кримінальних провадженнях…", - сказав він.

Тим часом досі тривають розшуки адвоката російського військового Александрова - Юрія Грабовського. Захисник Оксана Богословська заявила у Facebook, що, незважаючи на інформацію про затримання підозрюваного в причетності до його зникнення, місцеперебування адвоката невідоме.

Поліція та юристи розшукують адвоката Юрія Грабовського, який захищав російського ГРУшника

Поліція та юристи розшукують адвоката Юрія Грабовського, який захищав російського ГРУшника

Нагадаємо, Національна поліція України почала розшукувати зниклого адвоката ГРУвця Олександра Александрова Юрія Грабовського. За словами головного спеціаліста відділу комунікацій ГУ Нацполіції в Одеській області Дар'ї Ярчук, місцезнаходження Грабовського не відомо з 5 березня.

9 березня Грабовський повинен був з'явитися на засідання суду по справі Александрова і Єрофєєва, однак через його відсутність засідання було перенесено.

Адвокат Оксана Соколовська, яка захищає інтереси іншого росіянина Євгена Єрофєєва, пов'язує його зникнення саме зі справою росіян. Разом з Грабовським зникли і матеріали, підготовлені для захисту Єрофєєва і Александрова, заявила Соколовська.

Пізніше Юрій Грабовський повідомив в Facebook, що покинув Україну. Проте знайомі адвоката у коментарях до повідомлення сумніваються, що пост був написаний Грабовським.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація