Трамп через делегацію передав послання президенту Зеленському

Трамп через делегацію передав послання президенту Зеленському

Фото: Associated Press

Президент США сподівається на "світліші дні в майбутньому".

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп "з нетерпінням чекає на початок співпраці з новим українським президентом".

Про це розповів "УНІАН" після інавгурації міністр енергетики США Рік Перрі.

Представник Штатів запевнив у продовженні підтримки українського народу.

"США будуть продовжувати підтримувати народ України у захисті незалежності, у прагненні до свободи, і одна з найяскравіших демонстрацій свободи – це через свободу економіки", – сказав він.

Перрі також додав, що має послання від Дональда Трампа для Зеленського: "США разом з народом України з нетерпінням чекають на спільну роботу з новим президентом, сподіваюсь, і новим парламентом, щоб побачити світліші дні в майбутньому".

Окрім цього, Перрі відзначив першу промову Зеленського як президента України. Він назвав її "сильною та приголомшливою".

"Промова президента Зеленського була приголомшливою і дуже потужною в тому, яку візію для майбутнього України там представлено. Суть у тому, що вибори були для народу України, а не для нього", - сказав міністр

Нагадаємо, 20 травня у Верховній Раді відбулась церемонія інавгурації обраного президента України Володимира Зеленського. У другому турі виборів він набрав рекордних 73,22% голосів, тоді як його опонент Петро Порошенко - 24,45%. Офіційні результати виборів були оголошені 30 квітня, однак депутати змогли призначити дату інавгурації лише 16 травня. 

Зеленський склав присягу президента України і офіційно очолив державу. Одразу після цього він оголосив про розпуск Верховної Ради.

Інавгураційна промова президента Зеленського

Інавгураційна промова президента Зеленського

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація