У ПАРЄ міркують як зупинити агресію Кремля і нагадують Україні про війну з корупцією

У ПАРЄ міркують як зупинити агресію Кремля і нагадують Україні про війну з корупцією

Україна на порядку денному вже на кількох сесіях ПАРЄ / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

Європейці обговорюють ситуацію в Україні.

Україна перебуває в центрі уваги Парламентської асамблеї Ради Європи, де розпочалися дебати щодо ситуації в Україні.

Про це йдеться у сюжеті ТСН. 16:45.

Більша частина делегації з України прийшла у футболках із портретами українських в'язнів у Росії. Активісти роздавали їх всім охочим депутатам, які підтримують Україну.

Україна на порядку денному вже на останніх кількох сесіях ПАРЄ. Раніше це питання обговорювалося загальніше, але нині багато парламентарів, що вже побували на Сході України, більше говорять про необхідність миротворчої місії, дестабілізацію зі сторони Росії.

На дебатах у цілому розглядають питання не російської агресії, а те, як її зупинити. Українська делегація закликає до миротворчої операції ООН на Сході України, але без участі Росії.

При цьому європейські парламентарі також говорять, що передусім Україна має боротися з корупцією і проводити реформи, бо відповідальність за політичну ситуацію в Україні несе українська влада.

Крім того, на сьогоднішньому круглому столі, присвяченому першій річниці окупації Криму, виступили правозахисники та політики. Серед них зокрема був політик Рефат Чубаров, який сказав, що Росія просто так добровільно Крим не віддасть, тому єдина можливість його повернути - послабити саму Росію, аби вона повернулась до міжнародного права.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила постанову про звернення до міжнародної спільноти з приводу порушення прав і свобод людини в Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація