У Польщі вже знають про те, чи будуть жорсткі санкції проти Кремля

У Польщі вже знають про те, чи будуть жорсткі санкції проти Кремля

Радослав Сікорський підтримав цілісність України / Фото: УНІАН

Сікорський каже про підтримку України.

Події в Україні є дуже серйозним порушенням міжнародних норм і продовженням ескалації конфлікту.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

За його словами, Польща припускає, яке рішення щодо санкцій буде ухвалено на засіданні Європейської Ради.

"Це (санкції - Ред.) є предметом інтенсивних дипломатичних переговорів як всередині ЄС, так між нами і США. Більш менш, ми вже знаємо, які рішення будуть оголошені завтра", - сказав він за підсумками зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

При цьому Сікорський не розкрив конкретної суті можливих рішень, оскільки не захотів випереджати рішення керівництва держав. "Але те, що відбувається в Україні, є дуже серйозним порушенням міжнародних норм і ескалацією конфлікту, а не його деескалацією", - зазначив польський міністр.

Крім того, глава МЗС Польщі додав, що метою міжнародного співтовариства не є створення ще одного замороженого конфлікту в Європі "на цей раз з мільйонами жителів". "У цьому не зацікавлена ані Україна, ані Європа, ані, ми сподіваємося на це, Росія, а тим більше в цьому не зацікавлені жителі цього регіону. Тому я сподіваюся, що всі члени міжнародного співтовариства хочуть розв'язати цей конфлікт", - вважає Радослав Сікорський.

Він запевнив, що Польща бачить вирішення цього конфлікту в "поверненні української влади і збереження територіальної цілісності".

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель запевнила, що в середу на засіданні Європейської Ради Україна отримає "жорстку підтримку" з боку ЄС.

Повʼязані теми:

Наступна публікація