У свіжому президентському рейтингу Зеленський збільшив відрив від Порошенка — опитування

У свіжому президентському рейтингу Зеленський збільшив відрив від Порошенка — опитування

Фото: УНІАН

Слідом за чинним президентом у рейтингу йдуть Порошенко та Тимошенко.

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би чинний глава держави Володимир Зеленський. Його б підтримали 24,9% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного групою "Рейтинг". 

Збільшився розрив електоральної підтримки між Зеленським та колишнім президентом Петром Порошенком. Так, за останнього готові віддати голоси 13,1% виборців, які мають намір голосувати та визначилися із вибором. За лідерку ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко – 12,1%, нардепа "ОПЗЖ" Юрія Бойка – 11,9%, представника "Сили і честі" Ігоря Смешка підтримують 6,8%, колишнього прем’єра Володимира Гройсмана – 5,1%.

Далі у рейтингу йдуть лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко (підтримали б 4,9% респондентів), спікер Верховної Ради Дмитро Разумков (4,8%), представник партії "НАШ" Євген Мураєв (4,6%), лідер "Самопомочі" Андрій Садовий (2,6%). 

Дослідження провела соцгрупа "Рейтинг" 6-7 квітня серед населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Було опитано 2500 респондентів. Метод опитування: CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження не більш ніж 2%.

Нагадаємо, за даними Центру Разумкова за березень, Зеленського були б готові підтримати 27% тих, хто візьме участь у виборах і визначився з вибором, а Порошенка — 20% опитаних відповідно. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація