Влада Харкова хоче через суд заборонити "повстання" опозиції

Влада Харкова хоче через суд заборонити "повстання" опозиції

У Харкові хочуть заборонити опозиції проводити "повстання". / Фото: БЮТ-Батьківщина

Міськрада Харкова переконана, що учасники акції "Вставай, Україно!" спричинять транспортний колапс.

Харківська міська рада ухвалила рішення звернутися до суду з проханням заборонити акцію "Вставай, Україно!", яку завтра, 12 квітня, планують провести лідери опозиції.

Про це розповів голова харківської організації ВО "Батьківщина" Микола Пахнін. За його словами, на погоджувальній раді вирішили, що акція протесту опозиції спричинить транспортний колапс в місті.

Дивіться фото: Акція опозиції "Вставай, Україно!" паралізувала Вінницю

"Мотивували вони це тим, що, мовляв, хода "Вставай, Україно!" створить транспортний колапс у найбільш важливій, жвавій артерії Харкова – це якраз проміжок між майданом Рози Люксембург до майдану Руднєва. Це відстань рівно 1400 метрів. Тобто 35-хвилинна хода, на їх переконання, паралізує геть усе місто", - розповів Пахнін.

Дивіться відео: Кілька тисяч людей зібрала опозиційна акція "Вставай, Україно" в Івано-Франківську

За його словами, депутати від опозиції спробували знайти компроміс з головами погоджувальної ради і попросили запропонувати інший маршрут чи будь-який інший вихід з ситуації.

Однак, за словами Пахніна, опозиціонери отримали відповідь, що у Харкові взагалі не повинно бути ніякої ходи. А заступник Харківського міського голови Ігор Терехов порадив проводити акцію "Вставай, Україно!" лише на площі Руднєва.

Попри звернення влади Харкова до суду, опозиція все ж збирається провести акцію у центрі міста, як і заплановано, - з 15:00 до 16:00.

Повʼязані теми:

Наступна публікація