Влада змінилася, але "торгівля посадами" залишилася - Transparency International

Влада змінилася, але "торгівля посадами" залишилася - Transparency International

У Transparency International розповіли про українську корупцію / Фото: unian.ua

Посада районного судді коштує 5 млн доларів.

Незважаючи на зміну влади в країні, торгівля посадами в новій парламентській коаліції триває. Про це заявив виконавчий директор Transparency International Олексій Хмара, представляючи проект Антикорупційної стратегії України на круглому столі, організованому головою Комітету ВРУ з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією.

"Хоча країна і робить перші кроки в справі боротьби з корупцією, торгівля посадами триває. Наприклад, пост голови районного суду коштує 5 мільйонів доларів. Єдина відмінність - тепер вимагають не тільки гроші, а й довідку від Люстраційного комітету або членства у Transparency International. До нас вже вишикувалася черга охочих вступити в організацію. Зрозуміло, ми таких кандидатів відсікаємо, але проблема є. І можу сказати, що цим займаються всі політичні партії, що увійшли до коаліції - крім тих, які не делегували своїх представників до Кабінету міністрів" , - зазначив Хмара, якого цитує УНІАН.

Як повідомлялося раніше, єдиною партією парламентської коаліції, що відмовилася брати участь у формуванні уряду "за квотним принципом", є Партія "УДАР" Віталія Кличка.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Люстрація від Зеленського
Наступна публікація