Волга у суді визнав себе винним у халатності

Волга у суді визнав себе винним у халатності

Волга не визнає своєї вини у справі щодо хабарництва / Фото: УНІАН

Колишній голова Держфінпослуг не визнає своєї вини у справі щодо хабарництва.

Колишній голова Держфінпослуг Василь Волга не визнає себе винним у справі про намагання дачі хабара за виведення тимчасової адміністрації з кредитної спілки "Перше кредитне співтовариство". Про це він сказав під час судового засідання, передає УНН.

"Я займався дуже напруженою законотворчою діяльністю, що дійсно привело до послаблення контролю з моєї сторони над роботою декого з підлеглих і до недостатнього контролю над внутрішніми процедурами, у тому числі пов'язаними з кадровими питаннями", - зазначив Волга.

Він також наголосив, що не міг впливати на процес виведення тимчасової адміністрації з кредитного союзу через недостатній обсяг своїх повноважень.

"Прийняття рішення державною комісією (Держфінпослуг – ред.) це результат роботи усієї комісії, а не голови. Голова не може впливати на її рішення", - наголосив Волга.

Він також зазначив, що згідно з законодавством він був зобов'язаний підписувати будь-яке рішення комісії.

Також, підсудний у своїх свідченнях висловив припущення, що на кримінальне переслідування вплинули учасники ринку послуг страхування, які постраждали від запровадження реформ в даній сфері.

Водночас, Волга визнав себе винним у службовій халатності, якої він припустився під час прийняття на роботу водія Присяжнюка. Підсудний наголосив, що через великий обсяг документів він не звернув увагу на те, що Присяжнюк був оформлений до штату Держфінпослуг не на посаду водія, а на посаду головного спеціаліста одного з відділів.

Нагадаємо, Василь Волга звинувачується в замаху на отримання хабара в розмірі 500 тис. доларів (частина 2 статті 15, частина 3 статті 368) і розтраті 47 тис. гривень бюджетних коштів в результаті незаконного оформлення на роботу в Держфінпослуг його водія (частина 3 статті 191 - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація