Янукович хоче, аби дніпропетровські терористи відповіли за скоєне

Янукович хоче, аби дніпропетровські терористи відповіли за скоєне

Президент доручив правоохоронцям та чиновникам розібратися з наслідками теракту / Фото: President.gov.ua

Президент дав низку розпоряджень у зв'язку з останніми подіями в Дніпропетровську.

Президент України Віктор Янукович вимагає термінового розслідування терактів 27 квітня в Дніпропетровську та покарання винних у їх організації. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Генеральна прокуратура, СБУ та МВС повинні терміново вжити вичерпних заходів щодо встановлення осіб, причетних до вибухів у Дніпропетровську – злочинці мають бути притягнені до кримінальної відповідальності відповідно до закону", - йдеться у повідомленні Адміністрації Президента.

Відповідного змісту доручення Янукович дав генпрокурору Віктору Пшонці, голові СБУ Ігорю Калініну та міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку.

Для розслідування з виїздом на місце злочинів має бути утворений координаційний штаб на чолі з генеральним прокурором.

Крім того, Глава держави доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову, віце-прем'єр-міністру – міністру охорони здоров'я Раїсі Богатирьовій та голові Дніпропетровської ОДА Олександру Вілкулу вжити заходів щодо забезпечення медичною допомогою постраждалих, а також подолання наслідків вибухів, забезпечення громадського порядку в Дніпропетровську та безпеки його жителів.

СБУ і МВС також мають вжити невідкладних та скоординованих заходів щодо попередження та запобігання будь-яким злочинним проявам, спрямованим на дестабілізацію ситуації у Дніпропетровську.

Повʼязані теми:

Наступна публікація