Янукович вивіз до Росії понад $ 32 млрд і фінансує масові вбивства та сепаратизм – ГПУ

Янукович вивіз до Росії понад $ 32 млрд і фінансує масові вбивства та сепаратизм – ГПУ

Янукович фінансує сепартистов из Росії / Фото: Reuters

Москва і досі відмовляється видати українським правоохоронцям екс-президента. 

Виконувач обов'язків генерального прокурора України Олег Махніцький заявив про те, що екс-президент України Віктор Янукович та його найближче оточення вивезли з України 32 мільярди доларів та фінансують сепаратистів на Сході.

Махніцький в інтерв'ю британському виданню "Financial Times" розповів про те, що Янукович та його "сім'я" вивезли до Москви принаймні 32 мільярди доларів, а Росія і досі відмовляється видати колишніх українських можновладців.

"Генеральний прокурор РФ Чайка публічно заявив, що Росія не видасть їх. З Україною співпрацюють всі держави, окрім Росії. За останніми оперативними даними, тільки до Росії вивезено мінімум 32 млрд долларів США", - заявив глава ГПУ, якого цитує його прес-служба.

Наразі Генпрокуратура розпочала низку кримінальних проваджень, в рамках яких вивчаються дані за фактами незаконного заволодіння державним майном та проведення незаконних фінансових операцій. Зокрема, було арештоване майно підозрюваних: Віктора Януковича, Андрія Клюєва, Олександра Януковича та Миколи Присяжнюка. Також були заморожені їхні рахунки в банках на загальну суму майже 1 млрд 300 млн грн.

Також Махніцький додав, що вивезені з України кошти витрачаються на заохочення масових вбивств та на фінансування сепаратизму.

Як повідомлялося раніше, Аваков заявляв, що Клюєва, Арбузова та Пшонку оголосили у міжнародний розшук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація