Українські спортсмени в Сочі: вбивати людей під час Олімпіади – це шок

Українські спортсмени в Сочі: вбивати людей під час Олімпіади – це шок

Богдана і Олег Мацьоцькі пояснили відмову від участі в Олімпіаді-2014 / Фото: facebook.com/Oleg Matsotskyy

Олег і Богдана Мацьоцькі прокоментували своє рішення відмовитися від участі в Іграх у ексклюзивному інтерв'ю ТСН.

Українські олімпійці, котрі відмовили від подальшої участі в Іграх-2014 у Сочі, дуже обурені діями "Беркуту" та інших правоохоронців у Києві. Про це гірськолижниця Богдана Мацьоцька та її батько і тренер Олег Мацьоцький заявили в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.

"У нас вчора був слалом-гігант, ми прийшли зі змагань, почали влаштовувати свої справи, душ, відпочивати. Включили комп'ютер і побачили як "Беркут", міліція почали зачищати у найбрутальніший спосіб, почалися бої, почався перелік перших жертв", - розповів Олег.

"Це так нас обурило, ми не могли собі просто уявити, як це так: під час Олімпіади, під час того, що всі роблять перемир'я з давніх часів, з античних часів – це є принцип Олімпіади – почати таку жорстоку зачистку, почати вбивати людей. Це є просто жахіття", - не знаходить слів він.

Олег Мацьоцький каже, що побачене стало справжнім шоком.

"Нас це так обурило, ми були в шоці! На другий день ми просто вирішили одіти чорні пов'язки в знак жалоби і взагалі – трауру. Коли виявилось, що це Олімпійським комітетом заборонено під час Ігор. І нас почали попереджати. Ми порадилися з нашим начальством, що це такий якийсь нормальний акт (надіті чорні стрічки), жест, побили наших друзів, покалічіли, смерть кількох людей", - розповів тренер.

"Ну як поступати далі? Знімати цю пов'язку і ходити посміхатися, коли в Україні стільки крові, жертв? Ми обурені діями президента і уряду. Це просто неможливо! Ми вирішили далі не виступати, хоча ми дуже любимо Україну, цінуємо цей прапор. Під ним виступаємо. Готувалися дуже ретельно, але не під цим керівництвом!", - заявив Мацьоцький.

 

Повне відео ексклюзивного інтерв'ю ТСН українських олімпійців

Повне відео ексклюзивного інтерв'ю ТСН українських олімпійців

Богдана Мацьоцька каже, що ставлення серед спортсменів до перспективи відмови від участі в змаганнях неоднозначне.

"Дійсно, спортмени готуються до Олімпіади довгий і довгий час. Чотири роки або і все своє життя – це може бути і 20 років, і 40 років. Дуже важко пожертвувати важкою працею. Якщо насправді подумати – спортсмен, якийсь гірськолижник, який взагалі не медальний вид спорту для нас, із своїм тренером вирішили не виступати на Олімпіаді… Здається нічого це не змінить, до президента нічого це не достукається, ця інформація", - зазначила Богдана.

"Спортсмени вважають за правильне продовжувати виступати і цим доказувати, що українці можуть перемагати і підтримувати Майдан за допомогою перемог і результатів. У кожного своя думка. Я вважаю за правильне завершити участь у цих Олімпійських іграх. Хтось вважає правильним продовжити, і, як-то кажуть, достойно і чесно представляти свою країну", - додала спортсменка.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація