Біля Аляски американські винищувачі перехопили бомбардувальники Росії

Біля Аляски американські винищувачі перехопили бомбардувальники Росії

Фото: ВАТ "Туполєв"

В РФ політ Ту-95 назвали запланованим.

Пара американських винищувачів F-22 перехопила два російські стратегічні бомбардувальники Ту-95, які 6 вересня пролетіли над Північним Льодовитим океаном, Беринговим морем й Охотським морем.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що Міноборони Росії 7 вересня підтвердило інцидент. Там заявили, що бомбардувальники виконували "заплановані польоти над нейтральними водами", коли їх супроводжували американські бойові літаки.

Раніше представник Об'єднаного командування аерокосмічної оборони Північної Америки (NORAD) Майкл Кучарек заявив, що інцидент стався на південь від Алеутських островів у розпізнавальній зоні ППО Аляски.

Як повідомляється, американські винищувачі супроводжували російські бомбардувальники, доки ті не залишили розпізнавальну зону. Російські літаки не вторглися в повітряний простір США або Канади, наголосив представник NORAD.

Раніше британські винищувачі тричі за один тиждень перехоплювали російськи літаки над Чорним морем. Росіяни намагалися наблизитися до кордонів Румунії. Міноборони РФ ніяк не коментувало ці випадки, а у російському МЗС звинуватили британські військово-повітряні сили у "провокативній діяльності".

США відреагували на небезпечне перехоплення Росією літака над Чорним морем

США відреагували на небезпечне перехоплення Росією літака над Чорним морем

Повʼязані теми:

Наступна публікація