Бойовики ІД вбили 16 осіб в іракському кафе

Бойовики ІД вбили 16 осіб в іракському кафе

Фото: Reuters

Бойовики ІГ вже офіційно взяли на себе відповідальність за напад.

В Іраку при нападі бойовиків екстремістського угруповання "Ісламська держава" в заповненому людьми кафе загинули 16 людей, ще 30 поранені.

Інцидент стався в місті Балад, розташованому на північ від Багдада. За свідченнями очевидців, нападників було п'ятеро чи шестеро. Вони відкрили вогонь по відвідувачах. Також нападники використовували гранати. Як повідомляється, кафе було популярно у вболівальників іспанського футбольного клубу "Реал Мадрид".

Як розповів заступник губернатора провінції Амар аль-Балдауи, нападники були одягнені у форму, що нагадувала форму місцевих силовиків. Після атаки вони сховалися в полях. Поліцейські почали переслідування і майже наздогнали чотирьох з нападників, але вони привели в дію "пояси смертників". Як сказав чиновник, пошук бойовиків триває. Серед убитих є поліцейські і члени місцевого шиїтського ополчення. Бойовики ІД вже офіційно взяли на себе відповідальність за напад.

Нападу на людні місця з використанням вогнепальної зброї бойовики ІД здійснювали і раніше, в тому числі минулої осені в Парижі. Однак частіше вони використовують начинені вибухівкою автомобілі. У минулу середу понад 80 людей загинули в різних районах Багдада протягом дня в результаті трьох вибухів автомобілів, начинених вибухівкою. Угруповання взяло на себе відповідальність за ці напади.

Угруповання "Ісламська держава" заборонена в багатьох країнах.

Вона часто влаштовує напади в районах, де проживають переважно шиїти, яких ця сунітське угрупування вважає єретиками.

Повʼязані теми:

Наступна публікація