Чергова стрілянина у США: молодь потрапила під смертельний вогонь нападника

Чергова стрілянина у США: молодь потрапила під смертельний вогонь нападника

Фото: Reuters

Жертвами стали чотири особи.

У вівторок, 14 червня, невідомий відкрив стрілянину в американському Окленді.

Унаслідок нападу одна людина загинула та троє отримали поранення.

16-річна дівчина була доправлена до лікарні у важкому стані, однак медикам не вдалося її врятувати. Стан інших трьох жертв нападу наразі стабільний, пише USA Today.

У стрілянині потерпіли молоді люди до 20 років.

Трагедія трапилася близько 5:31 вечора за місцевим часом, у двох кварталах від місця, де проходила церемонія вшанування пам'яті потопельника, який загинув минулого року.

Однак наразі невідомо, чи пов'язана стрілянина із поминальним зібранням.

Передають, що стрілянина білого дня змусила людей тікати у пошуках укриття.

Нагадаємо, 12 червня вночі в американському місті Орландо невідомий увірвався в клуб Pulse, де влаштовує вечірки ЛГБТ-спільнота, і відкрив стрілянину. Жертвами інциденту стали 50 осіб (включаючи терориста), ще 53 отримали поранення і були госпіталізовані.

Вбивця був ліквідований під час перестрілки зі спецназівцями. Він був озброєний гвинтівкою і пістолетом, при ньому також був підозрілий пристрій. Повідомлялося, що він захопив заручників і забарикадувався в гардеробі. Видання Washington Post повідомило ім'я підозрюваного. Ним виявився 29-річний Омар Матін. За непідтвердженими даними, його батьки – вихідці з Афганістану.

Місцева поліція визнала напад на нічний клуб терактом. Стрілянина в орландском клубі стала найчисельнішою за кількістю жертв в історії США і другим найбільшим терактом після 11 вересня 2001 року. У штаті Флорида ввели надзвичайний стан.

Омар Матін перед нападом на гей-клуб зателефонував до поліції і поклявся у вірності "Ісламській державі". Пізніше терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність криваву стрілянину в гей-клубі в Орландо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація